Actualmente somos internacionales y coincidimos todos demasiado poco: unos están lejos, otros trabajan demasiado, otros casi siempre tienen otros planes, otros casi siempre llegan tarde... Éste es nuestro espacio renovado para mantenernos en contacto y contarnos lo que nos apetezca; sin distancias, sin jefes, sin compromisos y sin relojes. // Actualment som internacionals i coincidim tots massa poc: uns estan lluny, altres treballen massa, altres gairebé sempre tenen altres plans, altres gairebé sempre arriben tard ... Aquest és el nostre espai renovat per mantenir-nos en contacte i explicar-nos el que ens abellisca, sense distàncies, sense jefes, sense compromisos i sense rellotges.

martes, 19 de mayo de 2009

Perquè compartir dóna gustet...

Aquesta setmana (des d'avui fins el diumenge) , el Col·lectiu La Xarito (on hi ha alguns amics meus, tot hi ha que dir-ho) organitzen "La Impròpia 2009, 2a trobada de cultura oberta" al barri de la Malva-Rosa. Aquest és el seu escrit de presentació:

"Per segon any ens tornem a citar per gaudir i compartir entorn la cultura oberta.

Sí, sí, molt bé… Però, i què és això de la cultura oberta? Entenem que la cultura oberta (o procomú) són totes aquelles accions i pràctiques culturals de transmissió directa, que no són privatives, això és, que no tenen una propietat privada, i que per tant poden ser lliurement utilitzades, transmeses i modificades. Aquesta forma d’entendre la cultura la trobem tant a la cultura popular tradicional com a la cultura popular d’Internet. Per això a la impròpia trobarem des de cine i música fets amb llicències creative commons (de distribució lliure) fins a cant d’albaes i xarangues, exemples populars de cultura escoltada, copiada i lliurement adaptada; o intercanviarem receptes de cuina … o xarrarem del que compartim a través de l’eMule i el BitTorrent.

Pot ser no siguen els millors moments per a la cultura compartida. Quan, efectivament, els governs europeus discutixen com regular el que compartim a través d’Internet; a l’hora que els ajuntaments restringixen el que es pot fer als carrers i places; mentre que la SGAE pretén cobrar fins a les xarangues, perquè toquen música que és propietat privada.

Més llenya! Més motius i més raons per reivindicar la cultura oberta. Més ganes de juntar-se i donar-li protagonisme a compartir, a transmetre, a modificar….

No falteu, perquè compartir dóna gustet, quedem en la Malva!"

El programa està en el cartell que vos deixe ací (punxeu per vore-ho bé)


Jo aniré segur el divendres a la nit (sopar de pà i porta, que no d'"aixelleta" Sile, i nit del cant improvisat amb hip-hop, cant d'albaes, etc.) i probablement dissabte tot el dia (paelles de codi obert, xaranga i concert d'orxata sound system, nanai i alguns més), però pot haver altres coses interessants (la mostra de cine lliure, la taula redona de dijous,...). A veure si enguany sí que s'apunteu, que l'any passat mira que vaig insistir però res...


3 comentarios:

Raquel* dijo...

Mira... si viviese en casa de mis abuelos... jeje
Creo que este año va a ser como el pasado (por lo menos por mi parte...) pero si a última hora me decido te aviso. (Me parece que me estoy repitiendo...)

Marta dijo...

pues oye, tiene buena pinta, a ver si alguien se apunta y damos una vuelta, no?

Marién dijo...

Sona bé! lo de les portes obertes del Cabanyal no té res a vore en açò, veritat? se'ns acumulen les coses a fer els caps de setmana...en fi, bona senyal, no?passeu-ho molt bé i ja em conteu. Me'n vaig el cap de setmna a recórrer un trosset de Barcelona en bici! un beset gran