Actualmente somos internacionales y coincidimos todos demasiado poco: unos están lejos, otros trabajan demasiado, otros casi siempre tienen otros planes, otros casi siempre llegan tarde... Éste es nuestro espacio renovado para mantenernos en contacto y contarnos lo que nos apetezca; sin distancias, sin jefes, sin compromisos y sin relojes. // Actualment som internacionals i coincidim tots massa poc: uns estan lluny, altres treballen massa, altres gairebé sempre tenen altres plans, altres gairebé sempre arriben tard ... Aquest és el nostre espai renovat per mantenir-nos en contacte i explicar-nos el que ens abellisca, sense distàncies, sense jefes, sense compromisos i sense rellotges.

miércoles, 22 de julio de 2009

Figueres, ous i tramuntana...



Aquí tothom es toca pensant en llurs pobles i comarques, i què hi puc fer jo, si la meva ànima encara resideix a l'Empordà... No es pot descriure millor que com ho fa Lluís Llach quan diu a la seva cançó País petit:

El meu país és tan petit
que sempre cap dintre del cor
si és que la vida et porta lluny d'aquí
i ens fem contrabandistes,
mentre no descobreixin
detectors pel secrets del cor.
I és així, és així com m'agrada a mi
I no en sabria dir res més.
Canto i sempre em sabré
malalt d'amor pel meu país.

I així és, em fa plorar d'emoció sols pensar en aquesta cançó, i és que al final u ha viscut moltes coses en aquest petit tros de terra, arribant a fer-lo propi tot i no haver sigut parit allà.

Bé, només volia comentar-vos que l'Empordà és el lloc més divers del món, trobareu volcans inactius, platges de sorra fina, caletes idíl·liques on els Pirineus es mullen els peus al Mediterrani sense preguntar a ningú, on castells i fortaleses vigilen des de les muntanyes les fèrtils planes al·luvials del Fluvià i la Muga, on Dalí pintava els seus paisatges onírics i els seus elefants mamelluts, on la tramuntana ens deixa a tots tocats de l'ala, on un dels millors caves fermenta tranquil mentre el pa amb tomàquet i els bolets més diversos omplen les taules. És una terra de contrastos, d’artistes i pagesos, de guerrers i savis. No crec que ningú pugui anar-hi sense deixar-se un bocí d’u mateix.
Us ve de gust anar-hi aquest estiu?

13 comentarios:

Marién dijo...

una entrada realment bonica...digna d'un arquitecte expert en bancals rectes i quebrats. Et dec una coseta...quan tingues un ratet en l'agenda post-parto m'ho dius i t'ho done. estaria realment bé fer una escapada aquest estiu que fa massa que no ens reajuntem de veritat...ho organitzem, siga ací o més enllà...parlem

lola dijo...

Ya sabes que yo me autoinvité a tu casa este verano...jeje Lo difícil será cuadrar agendas, pero me apetece mucho!

lola dijo...

En un fin de semana saliendo viernes después de comer cómo nos va de tiempo? Demasiado lejos para dos días y medio?

Sileno dijo...

mmmmh... piensa que son 5h de coche... y despues de 5h de coche no aptc hacer nada... y ademas el dia que te vas no haces nada con los nervios... yo recomiendo 5 dias mínimo para darse cuenta de que se ha estado allá... hay mil cosas que ver, pero qué menos que ver un par!

Juan Enrique dijo...

ENHORABONA PER L'ENTRADA SILE, M'HAS DEIXAT BOCABADAT... DE SEGUR QUE L'HAS ESCRITA TOTA TU SOLET?? (APART DE LA CANÇÓ DE LLACH, ÉS CLAR).
NO, ÉS BROMA ;)
JO HO TINC COMPLICAT AQUEST ESTIU PER FER UNA ESCAPADA, TOT I QUE TINC MOLTES GANES DE VISITAR AQUELLA TERRA TAN SINGULAR.
P.D. No he parlat en 3a persona ;P

Sileno dijo...

Confesso que Llach va demanar-me idees per a la seva cançó! :P

Sí, tot això, tot i els teus dubtes, ha sortit del meu cap malferit pel PFC excepte la lletra de Llach, que és el més bonic de l'entrada...

Tindràs més oportunitats de deixar-te caure per allà, no t'amoïnis.

Raquel* dijo...

ains... cuando?!?!?!

Sileno dijo...

cuando qué?

lola dijo...

yo tengo quince días de vacaciones, de los que 10 en principio me voy a Portugal/Galicia. ¿Y si empalmo y vuelvo por el Norte?mmm... cómo os viene la tercera semana de agosto?

Sira dijo...

Hola!
Conmigo de momento no contéis para ningún viaje. Ni tercera ni ninguna semana de agosto. Hasta que no sea funcionaria, o un intento fallido de ello solo me puedo escapar algun día, como mucho un finde, y varios ya los tengo ocupadillos. Asi, Sile, mi visita a tus tierras tendrá que esperar y otras escapadas que hagáis tampoco ire :S
Pero pasaroslo muy bien y disfrutad (aunque veo que sin estudios y pfcs os sigue costando cuadrar agendas y planes... C'est la vie)
Un abrazo a cada uno y buen fin de semana

Marién dijo...

Bon dia!...Sile, segurament la segona setmana d'Agost Joan i jo estàrem a Barna i des d'allí farem escapades, entre elles a Figueres i Cadaqués...si estàs per allí podríem quedar i ens fas de guía per les terres de Dalí

Sileno dijo...

Vale! Guay :D

Marta dijo...

bueno, a mi me gustaría ir pero yo no sé aún si estoy invitada o no pero por si acaso informo que puedo tooooodos los días menos del 17 al 21 que tengo viajecico con la familia, si no estoy invitada éstas son las fechas perfectas así os librais de mí!! jjjj

:P