Demà dissabte és 4 de juliol, dia de la Día de la Independència dels Estats Units, aniversari de Reich i a més....amb la lluna plena de juliol es farà la IX Pujada nocturna al cim del Mondúver organitzada pels Amics de la Natura de Marxuquera per congregar als amants de la natura de la Safor, la Valldigna i tot aquell que vullga unir-se a aquesta iniciativa.
Però com tot en la vida per a poder gaudir d'unes coses hem de renunciar a unes altres i un any més no podrà ser... clausura de l'exposició ACTIU, ARQUITECTURA I SOSTENIBILITAT (el diumenge 5 tanca les portes...encara esteu a temps! recordeu, l'entrada és gratuïta i el lloc sol romandre normalment tancat al públic!), BBC...(bodas-bautizos-comuniones, vaja, de bolo), sopar de colla del grup de danses, innauguració del xiringuito de vora mar...Per què totes les coses bones s'acumulen sempre i has de renunciar???...però sobretot, per què amb les roïnes no em passa mai???
En fi, prengau nota:
DATA: Dissabte 4 de juliol
Hora: 20'30 hores
Organitza: Amics de la Natura de Marxuquera
Eixida: Centre Social de l'Ermita de Marxuquera
Organitza: Amics de la Natura de Marxuquera
Eixida: Centre Social de l'Ermita de Marxuquera
Vos deixe, per si vos ve de gust llegir-ho, una crònica molt bonica escrita l'any passat per un veí de Simat que es va publicar en el Nº 26 de La Bellota i que crida estima per la terra:
La Safor-Valldigna és una comarca de muntanyes breus però contundents, el cim més important de les quals és el Mondúver, que alça els seus imponents 841 metres des del mar, al final de la Serra Grossa. Des del seu cim la visió del nostre paisatge és molt espectacular, s’hi poden veure els cims de l’Aitana, la serra de Bèrnia, el Montcabrer i la Mariola, i el Benicadell i les muntanyes de Portaceli i la Serra d’Espadà. En dies molt clars, de ponent suau i llum mediterrània, es pot veure fins i tot l’illa d’Eivissa. De nit tots aquestos perfils es desdibuixen i queda, mirant la costa, clapejada de foscors d’horta i marjal que van desapareixent, una immensa catifa de llums elèctrics. València i l’Horta, el Saler i la Devesa, Cullera, Tavernes, Gandia, Oliva, Pego.... fins a Dénia, amb les intermitències del far del Cap Sant Antoni. Per l’altra vessant s’hi endevinen els pobles de la Ribera, la Costera, la Vall d’Albaida, Alzira, Carcaixent, Alberic, Xàtiva, Albaida ....
El Mondúver ens convoca la primera lluna plena del mes de juliol des de fa vuit anys. És bonic, cansat i emocionant contemplar com va apagant-se la llum del sol i la claror del dia, les tonalitats rogenques i ataronjades que prenen els cingles i les penyes, contemplar i mirar a la llum cenital del capvespre les antigues sendes que solquen el massís, trepitjades possiblement des de fa milers d’anys pels “valencianets” de la cova de Bolomor, o pels de la cova de les Meravelles allà a la Marxuquera, o pels de la del Parpalló, o la de les “Mallaetes”. I l’aparició dels primers estels al cel, que anuncia la nit ... Quan, cap a les sis i mitja del matí comença apareixer el sol, la màgia és espectacular.El Mondúver ens convoca perque amb tota la duresa d’aquest massís i amb tota la seva imponent alçada, es troba ferit i malalt. Una llarga i asfaltada carretera l’agredeix i al capdamunt una dotzena de torres metàl·liques amb un sense fi d’antenes, l’encimbellem com una corona d’espines. I contempla com van agredint-nos i agredint-lo, com de mica en mica se’ns balafia el nostre País. Acudim solidaris amb ell i amb la nostra natura, amb el nostre paisatge, perque com ell sabem que la salut, es també, viure amb harmonia amb el nostre entorn, i com ell no som indiferents davant la depreciació dels nostres recursos naturals, davant la pèrdua de la identitat i de la nostra dignitat de poble, quan se’ns malbarata la nostra terra i es perd a poc a poc el nostre patrimoni històric, natural i cultural. I amb ell volem agafar el compromís de tindre cura de la natura, del nostre patrimoni, de la nostra cultura, en definitiva de la nostra gent. I d’estar presents ara i cada vegada que es trobe en perill perquè nosaltres sabem que hi ha un model de desenvolupament capaç de preservar la nostra singularitat patrimonial, cultural, de ciutadans lliures, de POBLE, sense comprometre ni hipotecar el nostre futur.
5 comentarios:
Quina descripció més bonica de la teua comarca i les seues muntanyes.
És molt interessant el que esteu fent, tot i que no puc apuntar-me, treballe aquest cap de setmana :(
Prop del meu poble també hi ha zones molt bones per l'excusionisme, es pot pujar al pic de l'Ave (quasi 1000 m). La primera muntanya que es veu quan s'entra amb vaixell pel golf de València, però això ja ho contaré un altre dia.
tinc una llista llarguíssima de coses a fer...i s'amuntonen...!!així que conta'm què és això del teu poble que de segur m'ho apunte ;p!
Es tracta de la zona de Dos Aigües i serra del Caballó entre La Ribera Alta i la Foia de Bunyol, es, o millor era, una zona d'alt valor ecològic abans del gran incendi del 93, però a poc a poc es va recuperant.
Hi han diverses rutes de senderisme, coves, pintures rupestres, així com els cursos mitjans del riu Túria i Magre (afluent del Xúquer); quan tinga un poc més de temps recaptaré més informació.
...per què no fas, quan vages bé de temps, una nova entrada? així és més fàcil fer búsqueda d'entrades i a més pots ficar alguna fotico!...a vore si, una vegada s'obriga la veda dels pefeceros organitzem alguna coseta!
Pues la luna no la vimos mucho, pero gracias a los que vinisteis a entretenerme la noche y a los que me felicitásteis pero no vinisteis. Y a los que no me felicitaron... pues que no passa res. ;)
Besitos desde los 27 (ya sólo quedáis 2...)
Publicar un comentario